Министърът на отбраната Тодор Тагарев подкрепи исканата от Атанас Атанасов оставка

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев подкрепи исканата от Атанас Атанасов оставка
Коментари Харесай

Тагарев се произнесе за шефа на ДАНС

Министърът на защитата Тодор Тагарев подкрепи желаната от Атанас Атанасов оставка на ръководителя на ДАНС.

-->
„ Държавните чиновници, било то ръководители на организация, не би трябвало да си разрешават политически оценки и офанзиви “, акцентира той.

Тагарев не се съгласи с концепцията за обединение на службите, което се предлага от Атанас Атанасов.

„ Винаги има опция чиновниците да бъдат усъвършенствани. Сливане на две организации без прелиминарен разбор не е задоволително “, смята министърът на защитата.

Той даде и съответен образец от последните часове със протичащото се в Косово, където е комуникирал по едно и също време с разузнаването и военните. „ Не мога да си показва по какъв начин това може да се случи отвън МО. Може въображението ми е да лимитирано, само че аз не мога да си го показва “, сподели Тагарев.

„ Не се знае дронът с арсенал край Тюленово дали е украински. Но евентуално не е било целеустремено това, че се е оказал на българска територия. Вероятно става дума за случай “, сподели още каза министърът на отбраната пред bTV.

Той разяснява и метода на неутрализиране на боеприпаса, като обърна внимание, че сапьорът по потник е работил правилно.

„ Той е бил с долна част на неопренов костюм. Така е решено един път тъй като температурите условия не го постановат и второ - без тази горна част той има по-голяма независимост на деяние. Преценката е изцяло правилна и методът, по който е работил, е правилен “, сподели Тагарев.

Той посочи, че неутрализиране на сходни муниции се случва ежеседмично  и за българската войска това е рутинна процедура. Тагарев добави, че не е казвал, че всяка седмица се обезвреждат дронове. 

Относно запалената цигара покрай дрона с арсенал министърът на защитата разяснява, че пушенето до машинален взривател няма никакво отношение към сигурността.

„ Работата на Министерство на вътрешните работи в такива случаи е да се изолира регионът, а на екипа от армията да унищожи боеприпаса по оптимално безвреден метод. Пушенето в този случай при машинален взривател няма никакво отношение към сигурността. Тук би трябвало да се осъзнава, че този екип е под голям стрес и кой и по какъв начин се оправя със напрежението е доста персонален въпрос. Аз персонално не бих търсил аргументите в индивида, който в тези стресови условия е запалил цигара. Да, не наподобява добре, само че по-важното е да няма жертви и опустошения “, сподели Тагарев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР